2019. február 13., szerda

Gregg Braden-interjú a LondonReal online TV-csatornán


Gregg Braden - You Are Wired To Be Extraordinary (Rendkívülinek születtél)

- részlet az interjúból -

(english below)




26:15-től 29:02 percig:

„Amit geológusként látok, az az, hogy jelenleg három erőteljes változás-ciklus ritka együtthatásában élünk – nagyon keveset beszélnek erről a mainstream médiában. Bruce Lipton és jómagam megosztottuk ezt az Egyesült Nemzetek Szervezetével, ahogy a bevezetésben említettem. E ciklusok közül bármelyik önmagában is elég lenne, hogy a feje tetejére állítsa világunkat, és az a tény, hogy ez a három épp most konvergál, azt is elárulja nekünk, miért van most ez a változás, miért van nyitottság az új ideákra. A három ciklus közül az elsőnek nagyon is tudatában vagyunk: ez a klímaváltozás. És ha csak a klímaváltozásról lenne szó, ez önmagában elég volna, hogy megváltoztassa gondolkodásmódunkat, azt, ahogy ételeinket termesztjük, ahogy megosztjuk tartalékainkat, ahogyan kölcsönhatásban vagyunk egymással.

A második a gazdasági ciklus. 67 éves gazdasági ciklus. Most fejeződik be egy, és a meghatározások szerint most kezdődik a következő. És ha erről nem tudunk, csak a gazdaságot értjük ezalatt, de ez nem csak a pénzről szól, hanem az emberekről. Arról a módról van szó, ahogyan az emberek együttműködnek, ahogyan megosztják az információkat és a tartalékokat. Ez a gazdaság része. A nehézségek és a szenvedés abból fakad, ha úgy gondolkodunk, mint 15 évvel ezelőtt.

A harmadik ciklus – és ez érdekes, mert az ENSZ-ben még nem hallottak erről a ciklusról, amin csodálkoztam, mert azt gondoltam, ismerik – az emberi konfliktusok ciklusa. Azt kérdezték: „Mire gondol? Nem csak úgy véletlenszerűen történnek ezek?” Azt válaszoltam: „Nos, a tudomány azt mutatja nekünk, hogy az emberi konfliktusok fellángolása és elcsitulása a Nap és a Föld, valamint az emberi szív közötti mágneses mezők ritmusait követi.” Nos, ezzel már a tudomány számára tiltottnak nevezett területre lépünk. De az emberi szív a legerősebb mágneses mező az emberi testben: ötezerszer olyan erős, mint az agy. Ma már tudjuk – a publikált tudományos felfedezések nagyon világosan megmutatják nekünk -, hogy amikor a Föld mágneses mezeje erős, akkor sokkal együttműködőbbek vagyunk és kevésbé vagyunk agresszívek. És a fordítottja is igaz, amikor a mágneses mező gyenge. És jelenleg egy gyengülő ciklusban vagyunk, amely 2020-ra csúcsosodik ki. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül konfliktusoknak kell keletkezniük. Azt jelenti, hogy sebezhetőek, könnyebben hozzáférhetőek vagyunk. És ha megnézzük a diagramokat, a történelem nagy háborúinak kialakulását és lecsengését, hogy mikor kezdődtek és mikor végződtek, azt látjuk, hogy akkor lett végük, amikor a ciklusok végződtek, ahol ezek csúcs- vagy mélypontjai találhatók.
Ez azt jelenti, hogy most a béke legnagyobb lehetőségét éljük! Éppen sebezhetőségünk miatt, de csak ha elég bölcsek vagyunk mindezt felismerni és nem csak a konfliktusok fokozásában vagy meggátlásában gondolkodunk.

Nos tehát, mit mond nekünk az a tény, hogy mindezek a ciklusok most összetalálkoznak? Az emberek azt kérdik: mi történik jelenleg? Ez az, ami történik. És mit tehetünk ezzel kapcsolatban? A ciklusokat nem állíthatjuk meg, de határozottan megvan a képességünk arra, hogy mi magunk határozzuk meg, hogyan válaszolunk ezekre. És ez az, amit én és a kollégáim tanítunk: hogyan tudjuk felébreszteni belső erőnket.
Mert önmeghatározó lények vagyunk. Nos, mit értek ezalatt? Azt tanították nekünk, hogy jóllétünket a külső, fizikai világon alapulva határozzuk meg: ha a világ körülöttünk rendben van, akkor elég jól vagyunk. Amikor a világ elkezd változni, ha nem tudjuk, kik vagyunk valójában, ez a változás ijesztő lehet. Most globalizáljuk a Földet. Összenyomunk, összekeverünk kultúrákat, vallásokat, embereket, gondolkodásmódokat, ahogyan férfiak gondolkodnak a nőkről és nők a férfiakról. Egyrészt összenyomjuk, egybe tereljük magunkat, másfelől viszont azt várjuk magunktól, hogy a változást egy olyan gondolkodásmóddal fogadjuk be, aminek már rég lejárt az ideje.

Minél jobban ismerjük önmagunkat, annál kevésbé félünk számunkra idegen kultúráktól, annál kevésbé tartunk az ismeretlentől. Minél jobban ismerjük önmagunkat, annál kevésbé félünk saját erőnktől. És amint elfogadjuk saját belső erőnket, annál könnyebben vesszük a külső átalakulásokat, mert azok már nem fenyegetőek számunkra. Az ősi hagyományok tehát erre tanítanak bennünket. A geológia segít nekem, hogy lássam a természetes ritmusok nagy vonalait. Az új tudomány pedig, a biológia, a neurológia abban segít, hogy lássam, mindez mit jelent személyes, egyéni életünkben. Így tehát legjobb képességeim szerint megpróbáltam ezt a kettőt egyetlen új történetté összehozni – ez az, amit tanítok…”

(a videó megnézéséhez regisztrálni kell a LondonReal TV oldalán. Megéri!)


Englisch transcription vom Video:
(from Min. 26:15 to 29:02)


As a geologist, what I can see, is that we are living this rare convergence of 3 massive cicles of change, that very few people are talking about in the main stream media. Bruce Lipton and I had shared it at the United Nations – I mentioned it in the intro. Anyone in this 3 cycles would turn the world up side down, and the fact that the all are converging right now tells us why the change is happening, why there is an openness for new ideas. The 3 cycles are: one we are very aware, it is clymate. And if there only climate change were happening, that would be enough to change the way we think, the way we grow our food, the way we share ressources, the way we interacted to one another.

There is an economic cycle. 67 year economic cycle. That is completting and by definition a new one is beginning. And if we don’t know that and if we1re thinking only in economic, but its not only about money, its about people. In the way people work together, share informations and share ressources. That’s part of the economy. If we are thinking as we were thinking 15 years ago, that’s where the struggle and the suffering comes from.

The 3rd cycle – its fascinating, in the United Nations they’ve never heard of this cycle, and I was amazed, becouse I was thinking they would. This is the cycle of human conflict. And they said: what do you mean? Doesn’t it just happen as it happens? And I said: well, actually, what the science showes is that human conflict abbs and flows following the rhytms of magnetic fields btw. the sun and the earth and the human heart. Now, this is where it gets in that what’s called for a forbidden territory for science. But the human heart is the strongest magnetic field in the human body: it’s 5 thousand times stronger than the brain. And what we know – the pre-rewiewed science is showing us very clearly – is it, that when the magnetic fields of the earth are strong, we are more cooperative and much less agressive. And the reverse ist thruth as a magnetic fields are weak. And we are now in a weakening cycle that peaks in the year 2020. So. It doesn’t mean that we must have conflict, it means we are vulnerable and accessabtable.  And if you look at the charts, at the abbs and the flows of the great wars of the past, when they begin and when they end, they also end when the cycles end on the peaks and the valleys of these cycles. That means we are living now the greatest opportunity for peace. Because of our vulnerability, if we have the wisdom to recognise that and not so come to the forces and impedes of the conflict.

So the fact that all these are converging now that tells us… people say, what’s going on? This is what’s going on.  And what we do about it: we cant stop the cycles, but we definitelly have the ability to determine how we respond to those cycles. Ant that’s what myself, my colleagues are sharing: how we have the opportunity to awaken our inner power. Because we are self referenting beings. So what I mean by that: we are thaught to determine our wellbeing based on the pyhsical, the external word: when the wordt out there is ok, we’re all pretty good. When that world begins to change, if we don’t know who we are, that change could be frightening. So right now we are globalising the planet. We pushing, we mushing together cultures, religions, people, ways of men thinking about women and women thinking about men. We are pushing ourselves together on the one hand, but we are asking ourselves to embrace that change through thinking that’s obsolet on the other hand.


The better we know ourselves the less we fear strange cultures to us, the less we fear the unknown, the better we know ourselves the less we fear our own power. And as we embrace our inner power, we are much more comfortable with the external change, because we are no longer threatened (fenyegetett). So this is what our ancient traditions have told us. The geology helps me to see the natural rhytms they are playing out on the big scale. And the new science: biology, neurology is help me to see what that means in our personal lives as individuals. So I did my best to bring those together to a story, and that’s what I’m sharing…”



(To look at the Video you have to register on the site of LondonReal TV. It worth!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése