2016. december 15., csütörtök

Adventi pillanatok




Még sose éltem meg ilyen mélységben az Adventi időszakot, mint ebben az évben.

Az eddigi adventi hétvégék mind olyan szeretet-áramlásokat hoztak, amelyek pont arról szólnak, amit ez az időszak jelent, a szív erejének kiáradásáról!

A mai nap – bár nincs épp hétvége – tetőződött ez az élmény-sorozat, Vörös Ákosnak (Prakash) köszönhetően, akinek édesanyja és nagynénje egy nap leforgása alatt távozott el a Fénybe…

Ákost követem a Facebook-on, és bár személyesen nem ismertem MamaJi-t és Magdi nénit, a távozásuk körül kiváltódott szeretet-áradat engem is elért, csodálatos áldásban részesített, és megkönnyeztetett!

Ma imádkoztam minden nemrég eltávozott lélekért, és azokért, akik úton vannak efelé a nagy Átváltozás felé… Illetve nem is kellett imádkoznom, egyszerűen, ahogy rájuk gondoltam, olyan szeretet-áramlásba kerültem bele, hogy hálát adtam pusztán azért, hogy ezt átélhetem, hogy ez bennem (is) ott van! Mint ahogy mindannyiunkban… Az oltárom előtt, ránézve a Jézus-képre, megint, újra, sokadszorra is egyértelmű tudás, tudomás lett számomra itt és most, hogy az a szeretet, amelyet érzek, belül, bennem, a szívemben, és amely onnan kiáradva összekapcsolódik sokakkal, sokakéval, mindenkivel, az Maga Jézus! Ő bennünk a szeretet energiájaként jelenik meg, nyilvánul meg konkrétan, erővel telve számunkra és mások számára!

És hát természetesen az Ő születésére készülünk Advent idején, azaz a Szeretet (újra)megszületésére bennünk magunkban!


Hála! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------- 

2016. december 13. 

Egy régi - és örök - barátság... <3

"Van, amikor a dal mindig ugyanaz marad."

------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

2016. dec. 11.

50. születésnap a családban - Sok Boldogságot, Peti!




--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

2016. dec. 8.



A SZERETET MINT TŐKE

(teremtés, amivel lehozzuk a szív energiáját a világba...)

Tallián Hédi és Tóth Gábor Szepsy Istvánról szóló filmjének díszbemutatóján voltam az Uránia moziban, melyet beszélgetés követett Szepsy Istvánnal, a legnagyobb magyar borásszal és lelki-szellemi értelemben is példakép "szív-emberrel".

Mottók:

„Tokajra óriási szüksége van a világnak, mert a Teremtés csodái nélkül nem lehet megélni az Isten-tudatosságot.” (Sz. I.)

"Az embereknek arra van szükségük, hogy szeretettel elkészített termékeket kapjanak." "Meg kellett fordítanunk a dolgot: gazdasági tevékenységet végzünk, amelynek nem gazdasági szempontok szolgálnak az alapjául..." (Sz. I.)

Szeretném megosztani itt azt a levelet, amelyet Hédinek és a baráti körünknek írtam a filmbemutató kapcsán:

"Kedvesek!

Azért tartom fantasztikusnak, ami történt, történik, mert úgy látom, érzem, terjed az, amit István képvisel, üzen!
Mégpedig azt, hogy az embereknek arra van szüksége, hogy szeretettel (szívből!) készült "termékeket" kapjanak, ilyen "szolgáltatások" jussanak el hozzájuk! Szándékosan írtam ezeket az általam nem nagyon kedvelt szavakat, mert mégis ezek fejezik ki pontosan, amiről szó van: a konkrét TEREMTÉST, teremtési aktust, amivel "lehozzuk" a szív energiáját a megnyilvánult világba...

Amit Hédiék a film elkészítésével és ezzel a tegnapi bemutatóval csináltak, az valódi példája, igazolása ennek a fenti szándéknak, üzenetnek! Mindazoknak a szíve, szeretet-energiája érezhető volt benne, akik részt vettek, és valamilyen formában beletették az energiájukat! Nagyon könnyed, elegáns és rendkívül profi volt a tegnap este szervezettsége, az egész, amiben létezhettünk - és ez nem is csoda, hiszen hogy is lehetett volna másként, amikor a dolgokat a Szív fogja össze!?

Engem mindig az érint meg a legjobban az utóbbi időben, amikor Istvánnal találkozom, vagy személyesen látom (voltunk a várban is előadásán...), hogy fantasztikus inspirációnak érzem a fenti hozzáállását, a szív általi vezettetést a tevékenységeinkben, mindenkinek a maga területén, bármi legyen is az! Ebben nagyon erős motivációt tud adni minden egyes alkalommal!

És azt látom a mi kisebb-nagyobb körünkben is, hogy egyre csak jönnek létre, keletkeznek, születnek olyan dolgok, tevékenységek, "termékek", amelyek "kiviszik" a világba ezt a fajta hozzáállást, ezt az értéket: itt van pl. Zoliék csodacsokija, a "Mesélő ízek", vagy a tegnapi kenyér, a Jenői Pékségé, amit kóstolhattunk! Szerintem mindenkinek így kellene működnie a saját területén, és ez fantasztikus lehetőség, hiszen így tudjuk önmagunkon keresztül kiárasztani - természetesen megfelelő alázattal - az isteni szeretetet!! Mégpedig konkrétan, teremtve, bele a Világba!!

Ehhez kívánok mindenkinek sok-sok lelkesültséget, örömöt és tetterőt!"

Tallián Hédi blogja, ahol olvashatók Szepsy Istvánnal készült beszélgetései: http://imad.blog.hu/2016/12/09/diszbeszed_szepsy_istvanhoz





------------------------------------------------------------------------------------------------ 

2016. dec. 4.

Második adventi vasárnap - csodás élmények, igazi szeretet-megélések... Izgalmas családi felfedezések a felmenőkről, és szeretetteljes kapcsolat-felvétel a ma élő rokonokkal, fantasztikus ebéd, szeretetteljes vendéglátás! Köszönjük, Jancsó Márti!

Borsody István és Verzár Jozefin - a dédszülem


Este pedig igazi komoly megtiszteltetés: elsőként hallhattuk - mintegy főpróbaként - kedves csembalista barátunktól a nagy művet, Bach Goldberg-variációit, mielőtt tavasszal a nagyközönség elé viszi! Kinek vannak olyan barátai, akiknek fontos, hogy évek óta tartó legkomolyabb munkájának gyümölcsét először a barátaival ossza meg, kíváncsian a véleményükre, kedves "libamájas-pezsgős" házikoncert keretében?! A muzsika pedig elvarázsolt, szárnyára vett... Igazi szív-nyitó adventi élmények! Köszönöm, Spányi Miklós!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése